Terug

Nieuw nummer Frans Bauer ontploft!

De ophef rond het nieuwe nummer van Frans Bauer Leugentje om bestwil, dat veel lijkt op Meidengroep van Kinderen voor Kinderen, legt de zanger naar eigen zeggen geen windeieren.

“Ik moet zeggen: het liedje ontploft nu eigenlijk overal”, vertelde Bauer woensdagochtend in het radioprogramma Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2. “Op YouTube is de clip ook al meer dan 100.000 keer bekeken.”

Afgelopen week zei componist Hans van Hemert, die Meidengroep heeft geschreven, in de uitzending van Shownieuws dat zijn nummer inderdaad veel gelijkenissen vertoont met Bauers lied Leugentje om bestwil, dat geschreven is door Jeff Weber.

“Ik heb het niet geschreven, ik ben de zanger”, zei Bauer woensdag. “Toen ik het een paar maanden geleden voor het eerst hoorde, vond ik het meteen een leuk, aanstekelijk liedje. Ik was er gelijk verliefd op.”

Ook componist is er ‘stuk’ van

“Op een gegeven moment las ik dat het zou lijken op Meidengroep“, gaat de volkszanger verder. “Dat ga je dan ook luisteren. Dat heeft de componist ook gedaan. En het kan nou eenmaal gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers die dat ook is overkomen. Dat doe je niet bewust.”

Volgens Bauer is Weber “stuk” van dat er wordt gesproken van vermeend plagiaat. “Er is nog geen commissie geweest die heeft bekeken of het echt plagiaat is. Dat is ook een heel grijs gebied.”

Ruzie hebben Bauer en Weber overigens niet met Van Hemert. De twee partijen hebben volgens 6 Inside afgesproken om de opbrengsten van het nummer te delen. “Het is heel erg leuk en bijzonder dat die twee met elkaar contact hebben opgenomen en er op deze manier mee omgaan”, vindt Bauer.

Bron: Nu.nl