Terug

Metallica zingt ‘Bloed, Zweet en Tranen’.

Robert Trujillo, de bassist van Metallica, is door twee Friese fans getipt om een coverversie te maken van Bloed, Zweet en Tranen. De Amerikaanse band bracht het nummer dinsdagavond tijdens een concert in de Johan Cruijff ArenA ten gehore.

Volgens fan Shantia Fardian kwam hij Trujillo tegen in een skatepark in Los Angeles. Daar raakten ze aan de praat en de bassist vertelde dat zij tijdens hun concert in Amsterdam een cover van een Nederlandse artiest wilden brengen.

“Het management had al vastgelegd dat het Hazes zou worden”, vertelt Fardian aan Omrop Fryslan. “De alternatieven waren Herman Brood en Urban Dance Squad.”

Zijn reisgenoot Sjoerd Plantinga zong vervolgens Bloed, Zweet en Tranen, waardoor de Friezen vermoeden dat Metallica vervolgens dit nummer heeft uitgekozen om te zingen in de Johan Cruijff ArenA.

Fans reageerden verrast op het nummer. Ook Hazes’ dochter Roxeanne kon de cover waarderen.

“Ik vind het heel knap van Metallica”, liet Hazes aan NU.nl weten. “Ze weten niet wat ze zingen en ze hadden geen idee of ze het origineel eer aandeden. Maar dit zag er te gek uit en iedereen deed mee. Het was dus een geslaagd optreden.”

Bron: NU.nl