Terug

Interview Kevin Nuijten

Beste Kevin, wat leuk dat wij jou een aantal vragen mogen stellen. Natuurlijk is er onwijs gestemd op jouw nieuwe single op de Facebookpagina van HitsNL, daar gaan wij het zo over hebben. Allereerst willen wij graag weten hoe het met je gaat, vertel?
Als ik zo eerlijk mag zijn gaat het onwijs goed met me. Zowel Privé als met de muziek. Afgelopen zomer ben ik vader geworden van mijn eerste zoontje met de naam Lewis. Het is echt een heerlijk ventje! Qua muziek gaat het de laatste periode als een speer, met name de laatste single wordt enorm goed opgepakt!

Ja, ik kan me voorstellen dat het je momenteel voor de wind gaat. Je hebt een behoorlijke achterban volgens mij, of niet?
Het leuke hiervan is dat het jaren geleden (heel cliché) met een geintje is begonnen, echter zijn diegene die me destijds dat duwtje hebben gegeven nog steeds apentrots dat we nu zover gekomen zijn. in de jaren heen heb ik veel contacten opgedaan, deze steunen me eigenlijk altijd wel als het om de muziek gaat. Je hebt vast het stemmen gezien. Jeetje, wat een strijd was dat zeg! Maar natuurlijk fantastisch om te zien dat iedereen je zo’n warm hart toedraagt en daarmee mede verantwoordelijk is voor hetgeen wat je graag wilt bereiken!

Merk je dat je populariteit toeneemt?
Ik heb in het begin het gevoel gehad dat er een enorme gunfactor aanwezig was. Waardoor het precies komt weet ik niet, maar vele die ik er over spreek geven aan dat het de manier is waarop ik met mensen om ga. Ik zeg altijd “Wie goed doet, goed ontmoet‘.’ Ik ben vanuit thuis uit heel sociaal, en altijd in voor een praatje. Sommige artiesten hebben een uitpuilende agenda, mede hierdoor hebben zij naar een optreden praktisch geen tijd om tijd te maken voor fans of belangstellende. Ik daarentegen probeer ten alle tijden een praatje te maken of een foto te schieten met iemand die dat graag wilt. Al is het in een druk weekend soms wat lastiger, maar dat zijn dingen die ik heel belangrijk vind. Het sociale contact met je fans.

Je nieuwe single ‘Liever Niets’ doet het goed. Hoe is het liedje zo tot stand gekomen?
Ik kom zelf uit de Carnavals wereld, ik zie mezelf als Volkszanger maar tijdens Carnaval ben ik ook een Feestzanger. Ik wilde eigenlijk een liedje maken die qua sfeer tijdens mijn optredens zowel goed valt in de volkswereld maar ook tijdens Carnaval/Aprés ski. En ik moet zeggen dat dat best goed gelukt is! In samenwerking met Frank Verkooyen heb ik een idee voorgeschoteld waarmee ik van mening was dat dat wel eens goed zou kunnen uitpakken. Frank heeft dat perfect aangevoeld, vrij snel hadden we in samenwerking met de tekstschrijver een heerlijke tekst te pakken. Het is zo’n liedje waar iedere man zich wel in kan vinden: ‘’de vrouw geeft veel te veel geld uit en daar ben je eigenlijk wel klaar mee haha‘’. Plak daar een goed stukje muziek onder en je hebt een heerlijke feestplaat! Het fijne van deze plaat, je hoeft het maar 2x te horen en je zingt hem al mee!

Ik ben altijd erg benieuwd naar hoe een artiest de muziekindustrie ervaart. Vind jij het leuk? Of is het voornamelijk kei hard werken en tegenslagen verwerken?
Ik vind het vooralsnog ontzettend leuk, maar dat heeft ook te maken met hoe je er in staat, wat je wilt bereiken en waar je uiteindelijk heen wilt. Ik probeer het zoveel mogelijk zelf te doen, in samenwerking met mijn Producer Frank Verkooyen. In mijn geval is het zeker hard werken, maar ik hou wel van een beetje vechtvoetbal. Blijven werken naar succes, daarom ben ik juist zo ontzettend blij met mijn laatste single! Ontzettend veel Airplay in zowel Nederland als België, mooie recensies en extra optredens binnen geharkt. En dat ik dan als Super Talent op HitsNL verkozen mag worden, tjsaa.. ik kan alleen maar zeggen: Bedankt! Ik ben er enorm trots op. Dit zijn weer de krenten in de pap om het zo maar even te zeggen.

Maar hoe ga jij met eventuele tegenslagen om?
Ik ben iemand die altijd wel positief in het leven staat. Bij ieder probleem of tegenslag juist niet bij de pakken neer gaan zitten, maar zoeken naar een oplossing of kijken hoe het in de toekomst beter kan. Ik denk dat dat zeker 1 van mijn pluspunten is.

Ik kan me voorstellen dat jij het momenteel erg druk hebt met je optredens en met interviews omtrent je nieuwe single. Doe jij er ook nog iets naast?
Het is op dit moment inderdaad razend druk, naast alle publiciteit van de laatste single heb ik ook nog een fulltime baan. Ik ben officieel afgestudeerd als sportdocent, echter heb ik een aantal jaar geleden het roer omgegooid en werk ik voor een grote overkoepelende organisatie die heel veel bekende woonwinkels onder zich heeft. Achter de schermen werk ik daar als duizendpoot die eigenlijk alles op rolletjes laat lopen. Ik merk dat de muziek steeds meer tijd van me eist, echter heb ik een lieve vriendin die daar volledig achter staat! Van kleren klaar leggen voor een optreden, tot aan het plannen. Ze helpt me waar het kan!

Mocht je toch even een vrij momentje vinden en je ligt lekker languit op de bank met HitsNL op je oren. Welke artiesten komen er dan voorbij in jouw playlist?
Ik ben erg gecharmeerd van o.a. Wesly Bronkhorst & Willem Barth. Ik vind dat ze allebei 2 unieke stemmen hebben en die daarbij ook nog eens hele mooie liedjes maken. Ondanks dat ik met beide al vaak genoeg op het podium heb mogen staan, blijf ik stiekem ook nog een beetje fan!

Wat zijn de plannen voor de komende tijd?
Zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn gezin vooral in de laatste en gezelligste maand van het jaar! Uiteraard gaat de agenda met interviews en optredens ook gewoon door, maar gelukkig kunnen we alles goed plannen. Ik ben benieuwd wat we met deze single kunnen bereiken. Wat vast staat is dat we medio april/mei met een vervolg willen komen! Dus de vooruitzichten zien er goed uit.

Het zou me verbazen als de abonnees van HitsNL nu niet onwijs benieuwd naar je zijn geworden. Waar kunnen zij jou de aankomende tijd live bewonderen?
Speciaal voor mijn nieuwe single houd ik een Kroegentocht XL op diverse plekken. Vooral in Brabant geef ik een leuk feestje ter ere van mijn nieuwe single. Op deze avonden zullen verscheidene collega artiesten voorbij komen die daar een steentje aan bij zullen dragen. Dat klinkt natuurlijk gezellig! Via mijn Facebookpagina kun je dit allemaal op de voet blijven volgen!

Heel veel succes met de promotie van de nieuwe single en bedankt voor het interview!
Geheel insgelijks, hartelijk dank voor dit interview!