Terug

Interview Yoeri L’Abee

Hi Yoeri, wat leuk wat wij jou een aantal vragen mogen stellen over je carrière, je nieuwe single en natuurlijk je kijk op de muziekindustrie. Maar allereerst zijn wij erg benieuwd naar hoe het met je gaat. Vertel?
Met mij gaat het erg goed, dankjewel. Na even een rustige periode van ongeveer 1,5 jaar op muzikaal gebied ben ik nu weer helemaal opgeladen en klaar om er weer helemaal voor te gaan! Ik had deze periode even nodig om goed na te denken wat ik wilde en vooral hoe ik dit wilde. Daar ben ik nu achter en daar is mijn nieuwe single “Lach nog één keer” uit voort gekomen.

Je bent overgestapt naar een andere platenmaatschappij (Smaragd), na heel lang bij hetzelfde label (Vincent Produkties) te hebben gezeten. Ik kan me voorstellen dat dat, na zo’n lange samenwerking, een lastige beslissing moet zijn geweest. Vond je het tijd om eens te kijken wat andere labels je te bieden hebben?
Ik liep al langere tijd met de gedachte om een andere richting op te gaan wat repertoire betreft. Mijn muzikale hart ligt echt toch meer bij het gezellige volksere dan bij Nederpop. Ik heb bij VNC-music verschillende Nederpopachtige liedjes uitgebracht, maar bleef met mijn optredens steeds vaker in hetzelfde circuit, en wil zo graag mijn visie verbreden met zingen.

Je komt gelijk met een nieuwe single, genaamd: ’Lach Nog Één Keer’. Vertel, hoe is deze single zo tot stand gekomen?
Omdat ik meer het volksere repertoire wil zingen heb ik Manfred Jongenelis benaderd. Manfred is een bekende liedjes schrijver/producer in vooral dit genre, o.a. Sieneke, John de Bever,John West, en vele andere werken met hem samen, en dat is juist de muziek en de liedjes die ik leuk vind.

Natuurlijk wilden wij jouw voorgaande singles én jouw videoclips voorafgaand aan dit interview even beluisteren en bekijken. (Dit doen wij altijd als voorbereiding om de liedjes weer even fris in onze gedachten te hebben). Maar wij konden nergens iets van je terugvinden, terwijl wij toch zeker weten dat je erg leuke singles en videoclips hebt uitgebracht de afgelopen jaren. Waar is al je vroegere werk gebleven?
Helaas is al het oude werk van mij verwijderd door mijn vorige platenmaatschappij, het betreurt me echt maar ik respecteer de beslissing die is genomen al begrijp ikzelf de reden niet echt, ik ben daar ook niet meer op ingegaan. Ieder is een eigen weg in geslagen en ik zie het als een hele nieuwe start.

Natuurlijk ga jij al een tijdje mee in de Nederlandstalige muziek. Veel optredens gedaan, veel singles uitgebracht en natuurlijk mooie videoclips geleverd. Waar zie jij jezelf over 5 jaar staan nu je de stap naar dit mooie label hebt genomen?
Ik kan mezelf nog niet goed plaatsen waar ik zou willen staan, maar uiteraard hoop ik net zoals elke artiest op erkenning en succes. Ik besef dat ik ,ondanks toch al jaren ervaring, van vooraf aan steentjes moet gaan bouwen. Nieuwe mensen moeten me gaan leren kennen in het land, daar gaan we samen met Smaragd Music aan werken.

Ik kan me voorstellen dat je naast zingen nog meer passies hebt. Kan je ons eens mee nemen door jouw gemiddelde maandag tot zondag week?
Zingen is mijn grootste passie, daarnaast ben ik van maandag tot en met vrijdag werkzaam als stucadoor. In de weekenden ben ik als ik niet aan het optreden ben druk bezig met leuke dingen doen met mijn gezin en vooral aan het genieten van mijn 2 dochters Lola en Bella.

Wat zijn jouw plannen de komende tijd? Staat er misschien een album op de planning of ligt de focus momenteel echt bij de nieuwe single ‘Lach Nog Één Keer’?
Zoals ik al zei is het steentjes bouwen, ik ben erg benieuwd wat deze single gaat doen, pas dan kan ik eigenlijk bepalen wat ik allemaal nog ga doen, maar alleen bij deze single blijft het in ieder geval niet.

We zijn uiteraard erg benieuwd wat jij zelf van HitsNL vindt, heb jij de app zelf ook?
Doordat ik er nu een tijdje tussenuit geweest ben, ben ik heel eerlijk gezegd hier nog niet echt bekend mee. Daar wil ik graag verandering in brengen dus ik download hem meteen!

Als je heel even niets te doen hebt en je ligt lekker languit op de bank met je oortjes in je oren. Welke artiesten komen er dan voorbij in jouw playlist?
Zodra ik nu momenteel mijn playlist aanzet is het eerste wat voorbij komt Juf Roos, K3 en Jokie en Jet, grote favorieten van mijn dochter Lola haha, maar als ik toch echt zelf mag kiezen ga ik toch voor de volkse liedjes, o.a van Sieneke, John West en John de Bever.

Waar kunnen de abonnees van HitsNL jou de komende tijd bewonderen?
Op dit moment ben ik erg druk bezig geweest met mijn eigen cd presentatie op vrijdagavond 21 september in het Raadhuis in Etten-leur. Dit is dan ook gelijk mijn eerste optreden met mijn nieuwe single “ Lach nog één keer “. Hieruit hoop ik weer vele optredens in het land te krijgen om zo dus ook jullie abonnees eens te mogen ontmoeten!

Bedankt voor het interview en heel veel succes met je nieuwe single!