Terug

Interview Wesly Bronkhorst

Hi Wesly, wat leuk dat wij jou wat vragen mogen stellen voor HitsNL. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar hoe jouw concert is geweest én hoe het gaat het met je carrière, maar allereerst starten wij het interview altijd met de vraag ‘Hoe gaat het met je’. Dus vertel, hoe gaat het?
Het gaat heel goed met me. We hebben tot nu een heel druk en heel mooi jubileum jaar achter de rug!

Je bent onwijs druk met je optredens in het land en zelfs in het buitenland. Wat vind jij zo leuk aan op het podium staan?
Daar doe ik wat ik het liefste doe: de mensen laten genieten van mijn muziek door het feest te laten zijn, maar ook af en toe een gevoelige snaar bij mensen te raken met een mooie ballad.

De laatste jaren hebben veel mensen jouw liedjes in kroegen, feesttenten en op de radio kunnen horen. Ik kan me voorstellen dat het erg speciaal is als de mensen jouw liedjes mee zingen tijdens optredens of tijdens het uitgaan. Zoek je daar ook je liedjes op uit?
Ik zoek liedjes die bij mij passen, een verhaal vertellen dat aanspreekt, als de mensen mijn liedjes meezingen betekent het dat ik een goede keus heb gemaakt!

Wat zijn voor jou de belangrijkste ingrediënten voor een nieuwe Wesly Bronkhorst single?
Moeilijk te zeggen. Ja, die ingrediënten die er voor zorgen dat een plaat weer herkenbaar is aan de zo bekende Bronkhorst Sound!

Maakt die keuze voor een bepaalde stijl jou daarmee ook uniek als artiest?
Ja, ik denk wel dat mijn liedjes herkenbaar zijn voor mij.

Ik denk dat jouw concert in Het concertgebouw in Amsterdam een kroon op je werk is geweest. De zogeheten ‘kers op de taart’. Hoe heb je deze droom ervaren?
Het was tot nu toe de mooiste ervaring uit mijn carrière.

Jouw nieuwe album is vanaf NU exclusief te beluisteren op HitsNL. Waarom moeten de mensen dit album echt gaan beluisteren?
Omdat iedereen er zijn gevoel en herkenning in zou kunnen vinden, dat hoop ik ten minste. Hahaha!

Wat is voor jou hét nummer van het album geworden? Of in ieder geval het meest belangrijk voor jou?
Dat is heel lastig. Ieder nummer heeft voor mij een speciale betekenis. Zowel de oude nummers die ik al heel lang zing, maar ook de hele nieuwe liedjes worden onderdeel van jezelf.

Wij lazen op nieuwssites dat er één lege stoel in de zaal stond. Prachtig gebaar! Kippenvel. Ondanks dat jij veel ‘feestmuziek’ zingt heb jij ook een erg gevoelige kant en breng jij ook ballades uit. Wat geniet jouw voorkeur?
Daar heb ik geen voorkeur in.

Heb jij zelf ook de HitsNL app? Welke artiesten zet jij op als je even niets te doen hebt?
Natuurlijk heb ik die. Ik luister heel veel verschillende muziek 🙂

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes met je nieuwe album. Plak er nog zeker 15 jaar aan vast!