Terug

Interview Jeffrey Heesen

We hebben een interview met Jeffrey Heesen, je weet wel.. die zanger met die felblauwe ogen en die ontzettend goeie liedjes. Ja, altijd gezellig om Jeffrey even te spreken! En nu natuurlijk helemaal omdat hij een nieuw album uit heeft gebracht. ‘Verbintenis’, de dagen worden kouder en korter dus we trappen het interview maar snel af.

Natuurlijk willen wij alles over je nieuwe album weten, maar allereerste zijn we benieuwd hoe het met je gaat, vertel?
Het gaat ontzettend goed met me en heb heel veel zin in de aankomende periode waarin het nieuwe album uit is en alle promotie hier omheen.

Je bent een veel geboekte artiest in Nederland en staat ieder weekend veelvuldig je passie uit te oefenen ergens op het podium. Is dit het leven wat je altijd al wilde?
Een hele grote JA . Dit van kinds af aan al een grote droom van me.

Als jij geen artiest was geworden, wat was je dan gaan doen?
Dan was ik zeker op een ander gebied actief geweest binnen de muziek.

Kan je nog een beetje over straat of is dat inmiddels echt niet meer te doen?
Jawel hoor en als mensen vragen om een foto te maken ben ik daar zeker niet de beroerdste in.

Ik kan me voorstellen dat het werken aan een album enorm veel tijd kost om alle puntjes op de i te zetten en met een stuk te komen waar je voor altijd trots op bent. Kan je zo’n album makkelijk loslaten als het eenmaal ‘af’ is?
Het is voor mij niet heel erg makkelijk omdat ik altijd de puntjes op de i nog even wil veranderen voordat we het af gaan sluiten haha! Maar nu het eenmaal af is heb ik er vrede mee en dan kan ik niet wachten tot iedereen in Nederland het horen kan. Dit heeft ook te maken met het feit dat ik zelf ook als producer bij het album betrokken ben.

Ik weet dat je veel liedjes zelf schrijft, maar je voert ze natuurlijk ook uit. Wat vind je het leukste om te doen?
Het zingen op de bühne is natuurlijk een droom die uitgekomen is voor me en zal dat nooit los willen laten, maar het schrijven en het ontstaan van een liedje in de studio of waar dan ook is het nog een tikkeltje specialer. Eigenlijk het gehele proces dus, haha!

Kan je ons iets vertellen over de nummers die op je nieuwe album staan? Welk nummer betekent voor jou nét even iets meer dan de rest?
Ik heb eigenlijk met alle liedjes op mijn nieuwe album een “ Verbintenis “ haha, maar liedjes zoals “ Donker “ kan ik er geen 100 van schrijven daar zit zoveel gevoel in en hebben we echt meerdere keren aan gewerkt. Het liedje kan heel erg uit het leven gegrepen zijn en ik denk dat mensen hier op hun eigen manier heel veel kracht uit kunnen halen.

Dus dat is het nummer waar wij de komende tijd op moeten gaan letten?
Ik hoop dat jullie op al mijn liedjes gaan letten haha!

Als laatste vraag vinden wij het erg leuk om te weten hoe jij je carrière over 10 jaar ziet. Ben je dan gestopt? Ben je dan alleen nog maar grote concerten aan het geven? Vertel, hoe zie jij het?
Die vind ik lastig. Ik hoop mezelf over 10 jaar nog meer op de bühne te zien staan zoals 13 april 2019 . Nog meer concerten en grote zalen met mijn eigen 15 koppige band.

Heel veel succes met je nieuwe album ‘Verbintenis’ en bedankt voor het interview!
Dankjewel het was een weer ontzettend gezellig!